Een familiale boerderij

Regalys is in de eerste plaats een familie : de familie Lejeune.

Een geslacht van landbouwers, al generaties lang gespecialiseerd in de groenteteelt, en vooroorlogs pionier in het inblikken van groenten.

Regalys, is daarnaast ook een plek, de Kamerijckhoeve – een typische achttiende eeuwse vierkantshoeve gelegen te Gingelom in het Vlaamse deel van Haspengouw, nabij Sint-Truiden, centrum van de fruitbomenteelt en bekend om zijn appels en peren.

De hoeve is sinds 1953 eigendom van de familie Lejeune, na lange tijd deel te hebben uitgemaakt van het patrimonium van de prinsen van Looz en Corswarem.

In 2004 storten Jean en Bernadette Lejeune zich in een gedurfd avontuur dat in België zijn gelijke niet kent, de teelt van de groene asperge, van de klauw tot het afgewerkte product (gekalibreerd, gewassen, verpakt).

Ze streven naar het beste, de perfecte groene asperge, zowel qua smaak als qua kaliber, en zo recht als een « i » !

Het eerste jaar al verbouwen ze 4 ha groene asperges in de rijke Haspengouwse landbouwgrond.

Vandaag hebben Stéphane – de zoon – en Bernadette de leiding van Regalys. Sinds 2020 wordt de ploeg versterkt door neef Jacques De Wulf, een agro-bio-expert. Ondertussen is Regalys biologisch gecertificeerd en is het een merk geworden dat niet kan worden weggecijferd in het Belgische landschap van de groenten van zeer hoge kwaliteit.

De hoeve baat ook een « hoevewinkel » uit (asperges en andere bio-producten) en biedt gastenkamers aan (de trots van Bernadette) voor wie wil genieten van het landschap en wandelingen in de streek.