Carpaccio van asperges, crème van parmezaan, croutons en gerookte olie

Snij het brood in blokjes en fruit in olijfolie tot alle kanten mooi goudkleurig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en hou opzij. Snij de asperges met behulp van een econoom in lange slierten en schik die in een slakom. Overgiet met citroensap, voeg zout en peper toe en hou opzij tot het opdienen. Verwarm de […]

Orecchiette met aspergepesto en geitenkaas

Prélevez les pointes d’asperges et réservez-les. Coupez grossièrement le reste et vous débarrassant des pieds. Portez une grande casserole d’eau salée à ébullition. Jetez-y les parures d’asperges (sauf les pointes) et laissez cuire pendant 3 minutes. Egouttez en conservant l’eau pour la cuisson des pâtes. Mixez finement la gousse d’ail épluchées avec les parures d’asperges […]

Asperge tempura met Sriracha mayonaise

Débarrassez-vous des pieds des asperges. Mélangez la farine, le jaune d’oeuf, une pincée de sel et l’eau au fouet jusqu’à l’obtention d’une pâte fluide. Laissez reposer pendant 30mn à 1h au frais. Réalisez une mayonnaise ou utilisez une mayonnaise achetée dans le commerce. Mélangez-la progressivement avec la sauce sriracha en fonction de vos goûts. Faites […]

Slaatje van rauwe asperges, munt en manchego

Verwarm de oven op 150°C. Schik de hazelnoten in een kleine ovenschotel en laat ze 5 à 10 minuten kleuren in de warme oven tot ze licht goudkleurig zijn. Plet ze licht met een taartroller. Verwijder de voet van de asperges en snij die dan schuin in stukken van een centimeter. Giet de azijn, de […]

Spaghetti met kreeft en asperges

Verwijder het onderste stukje van de asperges. Snijd de rest van de asperges in schuine stukken van 2 à 3 centimeter. Breng een grote pan gezouten water aan de kook (1 liter water en 7 gram zout voor 100 gram pasta). Dompel de pasta in het water en kook “al dente”. Fruit de sjalotten zachtjes […]

Gebraden asperges op Vlaamse wijze

Préchauffez votre four à 200°C. Retirez la croute de la tranche de pain puis émiettez grossièrement la mie. Débarrassez-vous du pied des asperges puis disposez le reste dans un plat à four couvert d’un papier cuisson. Ajoutez les miettes de mie dans le plat à côté des asperges. Arrosez le tout d’un filet d’huile d’olive, […]

Kalfsgebraad in spekkorstje met groene asperges

Préchauffez votre four à 180°C. Sur une planche à découper, déposez les tranches de lard fumé en les faisant se chevaucher légèrement. Déposez le rôti de veau par dessus, ajoutez un peu de thym et enroulez-le complètement.  Disposez le rôti dans un plat à four. Ajoutez un filet d’huile d’olive, et un fond d’eau. Enfournez […]

Risotto met dashi bouillon, asperges en morieljes

Week de gedroogde morieljes een half uur in lauw water. Laat dan uitlekken op keukenpapier. Bereid de dashi bouillon. Snij de voet) van de asperges en spoel ze grondig onder koud water. Schik ze in een kookpot met 1l water en de Kombu alg. Indien u de Ariaké bouillon gebruikt, voeg dan de inhoud van […]

Aspergesalade met kruiden

Voor 4 personen: 16 groene asperges, gewassen 2 geschilde en ontpitte tomaten, in blokjes gesneden 1 bosje basilicum, fijngehakt 2 bosjes kervel, fijngehakt 2 avocados Sap van 1 citroen 1 sjalot, fijngehakt 1 koffielepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels ciderazijn Zout en peper Snij de asperges in dezelfde lengtes en bind ze samen vast. […]

Groene linzen met groene asperges en waterkers

Voor 4 personen 200 gr groene linzen 120 gr waterkers zonder de harde stelen 40 gr peterselie 1 gepeld teentje knoflook 400 gr groene asperges 100 gr half belegen pecorino in stukken gebroken 4 partjes citroen Rode wijnazijn Olijfolie Notenolie Zout en zwarte peper Spoel de linzen af onder koud water en leg ze in […]