Voor 4 personen:
- 16 groene asperges, gewassen
- 2 geschilde en ontpitte tomaten, in blokjes gesneden
- 1 bosje basilicum, fijngehakt
- 2 bosjes kervel, fijngehakt
- 2 avocados
- Sap van 1 citroen
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 koffielepel kappertjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ciderazijn
- Zout en peper
Snij de asperges in dezelfde lengtes en bind ze samen vast. Breng een hoge pan met gezouten water aan de kook. Voeg er de asperges toe en laat ze rechtop staan; zodat de aspergespunten boven het waterniveau uitsteken. Dek af en laat ze gedurende 5 minuten koken, of tot ze net gaar zijn. Haal de asperges uit de pan, lek ze uit en laat ze dan afkoelen. Zet de tomaten, het basilicum en de kervel in een kom. Schil de avocado en snij ze in blokjes. Meng ze met het citroensap in een kom om te voorkomen dat ze verkleuren. Snij de asperges in stukken van 2 cm, meng ze met de sjalot en voeg ze toe in de kom. Voeg de avocado en meng voorzichtig. Kruid de salade met zout, peper, olie en azijn. Meng voorzichtig en serveer.