INGREDIËNTEN
- 1kg groene asperges
- 2 gesnipperde sjalotten
- 1 l. Kippenbouillon
- 2 eieren
- 4 sl room
- Olijfolie, truffel olijfolie
- zout en peper
VOORBEREIDING
- Gaar een vijftiental aspergekoppen in wat olijfolie voor de dekoratie( ze moeten krokant blijven.
- Snij de andere asperges in stukken .
- Stoof de sjalotten in olijfolie, voeg de aspergestukjes erbij, laat 1 mn stoven en voeg de kippenbouillon toe. Laat goed gaar worden.
- Mix, voeg de room toe, breng op smaak en houd opzij.
- Klop de eieren met de rest van de room en de truffelolie, laat indikken op een zacht vuur en blijf de eieren goed kloppen ( het mengsel moet romig blijven). Breng op smaak.
- Verwarm de roomsoep, giet ze in borden, leg de eieren in het midden en plaats de krokante asperges er rond .