Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Groene asperges met eieren en truffel aroma ( 6 pers.)

INGREDIËNTEN

  • 1kg groene asperges
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 1 l. Kippenbouillon
  • 2 eieren
  • 4 sl room
  • Olijfolie, truffel olijfolie
  • zout en peper

VOORBEREIDING

  • Gaar een vijftiental aspergekoppen in wat olijfolie voor de dekoratie( ze moeten krokant blijven.
  • Snij de andere asperges in stukken .
  • Stoof de sjalotten in olijfolie, voeg de aspergestukjes erbij, laat 1 mn stoven en voeg de kippenbouillon toe. Laat goed gaar worden.
  • Mix, voeg de room toe, breng op smaak en houd opzij.
  • Klop de eieren met de rest van de room en de truffelolie, laat indikken op een zacht vuur en blijf de eieren goed kloppen ( het mengsel moet romig blijven). Breng op smaak.
  • Verwarm de roomsoep, giet ze in borden, leg de eieren in het midden en plaats de krokante asperges er rond .

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges