Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Groene linzen met groene asperges en waterkers

Voor 4 personen

  • 200 gr groene linzen
  • 120 gr waterkers zonder de harde stelen
  • 40 gr peterselie
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr half belegen pecorino in stukken gebroken
  • 4 partjes citroen
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Notenolie
  • Zout en zwarte peper

Spoel de linzen af onder koud water en leg ze in een pan met water en breng ze aan de kook. Kook gedurende 15 minuten: de linzen mogen geen pap worden.

Terwijl de linzen koken, plaats de helft van de waterkers, de peterselie, 15 cl olijfolie, 1 . eetlepel rode wijnazijn, knoflook en een beetje zout en peper in een mengkom. Meng tot u een zachte consistentie krijgt. Giet de saus in een kom.

Wanneer de linzen gaar zijn, lek ze goed uit en meng ze, nog warm, met de waterkerssaus. Proef en pas de kruiden aan indien nodig: er zal waarschijnlijk een beetje zout moeten worden toevoegd.

Kook de asperges 2 tot 3 minuten in gezouten kokend water. Spoel ze af en snij ze vervolgens in lengtes van ongeveer 6 cm.

U kan de salade warm of op kamertemperatuur bedienen. Voeg, de asperges, de rest van de waterkers en de kaas in de kom juist voor het serveren. Druppel er een beetje notenolie over en serveer de partjes citroen apart.

Voor 4 personen

  • 200 gr groene linzen
  • 120 gr waterkers zonder de harde stelen
  • 40 gr peterselie
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr half belegen pecorino in stukken gebroken
  • 4 partjes citroen
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Notenolie
  • Zout en zwarte peper

Spoel de linzen af onder koud water en leg ze in een pan met water en breng ze aan de kook. Kook gedurende 15 minuten: de linzen mogen geen pap worden.

Terwijl de linzen koken, plaats de helft van de waterkers, de peterselie, 15 cl olijfolie, 1 . eetlepel rode wijnazijn, knoflook en een beetje zout en peper in een mengkom. Meng tot u een zachte consistentie krijgt. Giet de saus in een kom.

Wanneer de linzen gaar zijn, lek ze goed uit en meng ze, nog warm, met de waterkerssaus. Proef en pas de kruiden aan indien nodig: er zal waarschijnlijk een beetje zout moeten worden toevoegd.

Kook de asperges 2 tot 3 minuten in gezouten kokend water. Spoel ze af en snij ze vervolgens in lengtes van ongeveer 6 cm.

U kan de salade warm of op kamertemperatuur bedienen. Voeg, de asperges, de rest van de waterkers en de kaas in de kom juist voor het serveren. Druppel er een beetje notenolie over en serveer de partjes citroen apart.

Bron: Plenty

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges