Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Groene risotto met asperges

INGREDIËNTEN

  • 1 bussel Haspengouwse groene asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 350 g arborio rijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • 1 ajuin
  • 5 cl olijfolie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • zout en peper

VOORBEREIDING

  • Gaar de waterkers in kokend water (zonder de stengels) gedurende 5 à 6 minuten. Laat het uitlekken et mix. Een kopje water mag toegevoegd worden om het mixen te vergemakkelijken.
  • Warm de oven op 200°C. Rasp de kaas en vorm een cirkel op een silicoonplaat om een chips te maken. Zet het gedurende 6 minuten in de oven (de chips moet een goudgele kleur krijgen).
  • Spoel de asperges. Scheid de kopjes van asperges van de rest af en snij ze in lintjes met een mandoline. Snij de rest van de asperges in ronde schijfjes.
  • Versnipper de ajuin en stoof ze in een scheutje olijfolie, voeg de rijst erbij. Als de rijst doorzichtig wordt, blus met witte wijn et laat het inkoken. Schep geleidelijk al roerend het kooknat om de rijst niet te laten aanbranden. Voeg 10 minuten voor het einde de waterkerspuree en de aspergeschijfjes.
  • Kruid de risotto, rasp wat parmezaan en voeg er de boter aan toe.
  • Sauteer de asperglintjes in olijfolie
  • Serveer de rijst in een diep bord, versierd met de aspergelintjes en de parmezaanchips.

 

Gezien op Atelier des chefs

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges