Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Koude soep van groene asperges

INGREDIËNTEN

– 75 gr kippenbouillon
– 500 gr groene asperges (in stukjes gesneden )
– 12 sl room
– 2 eierdooiers
– zout en peper

VOORBEREIDING

Kook de asperges 3 à 5 mn in gezouten water .
Laat uitlekken en plaats ze in een stoofpan, overgiet ze met de kippenbouillon en laat 20 mn stoven.
Mix alles en houd opzij.
Meng de eierdooiers met 6 soeplepels room en voeg de aspergeveloute toe
Zet dit mengsel op een stil vuurtje gedurende 5 à 8 mn en roer de hele tijd tot het een emulsie vormt.
Niet laten koken!
Zeef de veloute en laat ze in de frigo minstens 1 uur goed koud worden.Voeg voor het serveren de 6 overblijvende sl room toe, goed mengen en op smaak brengen.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges