Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Moelleux van groene asperges

INGREDIËNTEN

  • 250 gr. groene Haspengouwse asperges
  • 1 dl.room
  • boter
  • 1 kleine sjalot
  • 2 eieren
  • zout, peper, muskaatnoot
  • 4 groene asperges voor de afwerking
  • Olijfolie, citroen.

VOORBEREIDING

  • Hak de gespoelde groene asperges en stoof ze in wat boter op een zacht vuur tot de totale verdamping van het kookvocht.
  • Voeg er daarna een rauw gesnippert sjalot bij, peper, zout en muskaatnoot.
  • Laat afkoelen.
  • Voeg 1 dl.room, de 2 opgeklopte eieren.
  • Giet de bereiding in de individuele vormpjes en gaar ze gedurende 15 à 20 min in de oven op 180°.
  • Neem ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
  • Snijd de 4 asperges in dunne plakjes, voeg er een beetje citroen sap, olijfolie, zout en peper Plaats deze carpaccio van asperges in het midden van het bord, leg de moelleux erop, versier met aspergepunten.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges