Regalys groene asperges, parmaham en vinaigrette met parmezaan.

Voor 4 personen: Voor de vinaigrette: 2 volle theelepels mosterd op oude wijze 4 eetlepels Xeresazijn 8 eetlepels olijfolie 30g geraspte parmezaan zout en peper van de molen Meng de mosterd met de Xeresazijn, voeg de olijfolie, de parmezaan en een snuifje zout en wat peper van de molen toe. Reserveer in de koelkast. Voor […]

Brouillade van eieren met zwarte truffel en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen 8 eieren 1 bussel Haspengouwse groene asperges 1/2 pot carpaccio van zwarte zomertruffels (verkrijgbaar in onze hoevewinkel) 1 eetlepel room 10 cl olijfolie 20 g halfgezouten boter 50 g Parijse champignons zout en peper 30 g geraspte parmezaan 2 sneetjes toastbrood Voorbereiding Breek de eieren en reserveer ze in een bol. […]

Asperges met waterkerssaus

Ingrediënten voor 4 personen: 2 bussels Haspengouwse groene asperges 125 g platte kaas 3 eetlepels verse room 1 koffielepel olijfolie 1 bussel waterkers Peper Citroensap Recept Gaar de Haspengouwse groene asperges volgens het basisrecept. Mix de platte kaas, de verse room, de olijfolie en 2/3 van de bussel waterkers. Meng de rest van de gesnipperde […]

Groene risotto met asperges

INGREDIËNTEN 1 bussel Haspengouwse groene asperges 1 bussel waterkers 350 g arborio rijst 100 g Parmezaanse kaas 50 g boter 1 ajuin 5 cl olijfolie 10 cl droge witte wijn 1 l groentebouillon zout en peper VOORBEREIDING Gaar de waterkers in kokend water (zonder de stengels) gedurende 5 à 6 minuten. Laat het uitlekken et […]

Koude soep van groene asperges

INGREDIËNTEN – 75 gr kippenbouillon – 500 gr groene asperges (in stukjes gesneden ) – 12 sl room – 2 eierdooiers – zout en peper VOORBEREIDING Kook de asperges 3 à 5 mn in gezouten water . Laat uitlekken en plaats ze in een stoofpan, overgiet ze met de kippenbouillon en laat 20 mn stoven. […]

Veloute van groene asperges en kervelchantilly

INGREDIËNTEN 750 gr groene asperges 2 aardappelen 2 gesnipperde sjalotten Olie, 150 cl room Voor de chantilly: 200 ml room, kervel VOORBEREIDING Gaar de sjalotten in wat olie maar laat het niet bruin worden. Voeg daarna de stukjes asperges, kruid en laat 2 min stoven, voeg er de stukjes aardappelen bij en 1,5 l water. […]

Kabeljauwfilet met crumble en asperges aardappelenpuree ( 4 pers.)

INGREDIËNTEN 4 stukken kabeljauw 1 kg groene asperges 1 fijn gesnipperde sjalot 4 sl olijf olie 4 dikke aardappelen Gehakte peterselie 3 sl paneermeel Boter, zout, peper, 2 eierdooiers VOORBEREIDING Crumble: Meng de sjalotten, peterselie, paneermeel, olijfolie, peper en zout. Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou enkele punten voor de versiering; kook […]

Crostini met marmelade van Haspengouwse groene asperges

INGREDIËNTEN 1 bundel groene asperges 4 sneden brood olijfolie VOORBEREIDING Rooster het brood krokant in wat olijfolie en laat afkoelen. Hou de aspergepunten apart voor de afwerking. Glaceer ze in wat olijfolie. Snij de rest van de asperges fijn en stoof aan in olie. Pureer de helft van dat mengsel en voeg daarna alles samen. […]

Groene asperges met eieren en truffel aroma ( 6 pers.)

INGREDIËNTEN 1kg groene asperges 2 gesnipperde sjalotten 1 l. Kippenbouillon 2 eieren 4 sl room Olijfolie, truffel olijfolie zout en peper VOORBEREIDING Gaar een vijftiental aspergekoppen in wat olijfolie voor de dekoratie( ze moeten krokant blijven. Snij de andere asperges in stukken . Stoof de sjalotten in olijfolie, voeg de aspergestukjes erbij, laat 1 mn […]

Kabeljauwhaasje, groene Haspengouwse asperges met kruidige “beurre blanc”

INGREDIËNTEN 1/2kg groene asperges 600 gr kabeljauwhaasje Tagliatelles pasta 1 dl room Voor de saus: 3 dl witte wijn ( sec ), 1 fijn gesnipperde sjalot, 100 gr boter, peterselie, bieslook, dille, kleine stukjes gepelde tomaten, zout en peper VOORBEREIDING Gaar de asperges in wat boter met zout, peper en muscaat. Braad de kabeljauwhaasjes langs […]