Pesto van Haspengouwse groene asperges

INGREDIËNTEN 500 gr Haspengouwse groene asperges 1el olijfolie 30 gr parmesan 25 gr de pijnboompitten zout en peper look VOORBEREIDING Stoof de asperges. Eens gekoeld, mix ze met de parmesan, de pijnboompitten, olijfolie, zout, peper en look.
Moelleux van groene asperges
INGREDIËNTEN 250 gr. groene Haspengouwse asperges 1 dl.room boter 1 kleine sjalot 2 eieren zout, peper, muskaatnoot 4 groene asperges voor de afwerking Olijfolie, citroen. VOORBEREIDING Hak de gespoelde groene asperges en stoof ze in wat boter op een zacht vuur tot de totale verdamping van het kookvocht. Voeg er daarna een rauw gesnippert sjalot […]
Groene asperges met truffelboter
Voorgerecht voor 4 personen. Al de ingredienten zijn verkrijgbaar in onze hoevewinkel. INGREDIËNTEN 1 kg groene asperges truffelboter 4 hard gekookt eieren VOORBEREIDING Spoel de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Plet de eieren. Laat de truffelboter smelten. Leg de asperges in het midden van het bord. Werk af met de eieren en […]
Pannetje van langoustines en Haspengouwse groene aspergesroomsaua
INGREDIËNTEN ½ kg groene asperges 16 langoustines 2 fijn gesnipperd sjalotten 1,5 cl witte wijn olijf olie, peper en zout 20 gr boter 10 cl room 16 cl melk VOORBEREIDING Spoel de asperges en snijd ze in stukjes. Houd enkele punten kook ze en houd ze warm. Laat de sjalotten sueren in de boter; voeg […]
Haspengouwse groene asperges met zalm en roomsausje met dille
INGREDIËNTEN Een bos Haspengouwse groene asperges (500 gr) 100 gr gerookte zalm 125 gr verse room ½ citroen Gehakte dille VOORBEREIDING Gaar de Haspengouwse groene asperges volgens de basisrecept. Klop de room stijf met het sap van een halve citroen. Voeg er zout en peper bij naar de smaak, en de gehakte dille.. Snijd de […]
Pannetje van Haspengouwse groene asperges met de Chokier bier
INGREDIËNTEN 4 grote paddestoelen 1 wit van prei 2 sneden Ardeense ham 20 gram boter 2 dl de Chokier bier 1 koffielepel fijne suiker 1 blokje vleesbouillon 1 kg Haspengouwse groene asperges 1 dl room Peper, zout, gehakte peterselie VOORBEREIDING Kuis de paddestoelen en de prei. Snijd ze in stukjes. Snijd de ham op dezelfde […]
Basisrecept Haspengouwse groene asperges
Er bestaan tientallen manieren om de groene asperges te bereiden. Hier vind u de basis recept ! VOORBEREIDING Alvorens de Haspengouwse groene asperges te gebruiken, kunt u het beste eerst twee mm van de onderkant afsnijden en ze daarna rechtop in een bakje met wat koel water zetten (deze handeling is niet verplicht). Spoel de […]