INGREDIËNTEN
- 4 grote paddestoelen
- 1 wit van prei
- 2 sneden Ardeense ham
- 20 gram boter
- 2 dl de Chokier bier
- 1 koffielepel fijne suiker
- 1 blokje vleesbouillon
- 1 kg Haspengouwse groene asperges
- 1 dl room
- Peper, zout, gehakte peterselie
VOORBEREIDING
- Kuis de paddestoelen en de prei. Snijd ze in stukjes.
- Snijd de ham op dezelfde manier
- Bak al deze ingrediënten in warme boter tot ze kleuren
- Blus met bier, laat een beetje inkoken.
- Voeg de room, het verkruimeld blokje bouillon en de suiker toe
- Laat weer inkoken om een smeuïge saus te bekomen.
- Kook de asperges 5 min. in gezouten water, koel ze in koud water en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- Voeg de stukjes asperges aan de bereiding toe, goed peperen, en laat nog 3 à 4 min. koken
- Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.