Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Pannetje van Haspengouwse groene asperges met de Chokier bier

INGREDIËNTEN

  • 4 grote paddestoelen
  • 1 wit van prei
  • 2 sneden Ardeense ham
  • 20 gram boter
  • 2 dl de Chokier bier
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 kg Haspengouwse groene asperges
  • 1 dl room
  • Peper, zout, gehakte peterselie

VOORBEREIDING

  • Kuis de paddestoelen en de prei. Snijd ze in stukjes.
  • Snijd de ham op dezelfde manier
  • Bak al deze ingrediënten in warme boter tot ze kleuren
  • Blus met bier, laat een beetje inkoken.
  • Voeg de room, het verkruimeld blokje bouillon en de suiker toe
  • Laat weer inkoken om een smeuïge saus te bekomen.
  • Kook de asperges 5 min. in gezouten water, koel ze in koud water en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de stukjes asperges aan de bereiding toe, goed peperen, en laat nog 3 à 4 min. koken
  • Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges