Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Regalys groene asperges, parmaham en vinaigrette met parmezaan.

Voor 4 personen:

Voor de vinaigrette:

  • 2 volle theelepels mosterd op oude wijze
  • 4 eetlepels Xeresazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 30g geraspte parmezaan
  • zout en peper van de molen

Meng de mosterd met de Xeresazijn, voeg de olijfolie, de parmezaan en een snuifje zout en wat peper van de molen toe. Reserveer in de koelkast.

Voor de asperges:

  • 800g groene asperges Regalys
  • 4 sneetjes parmaham
  • enkele blaadjes basilicum
  • schijfjes parmezaan
  • peper van de molen

Kook de asperges 5 à 7 minuten in kokend gezouten water. Ze moeten nog een beetje stevig blijven. Laat ze uitlekken.

Serveer een hoopje (zo’n 200g) asperges in elk bord, plaats daarop een sneetje parmaham, de schijfjes parmezaan, enkele blaadjes basilicum en besproei met de vinaigrette. Voeg een klein beetje peper toe.

Lauw of koud opdienen.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges