Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Spaghetti met kreeft en asperges

Voor 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 200g Regalys groene asperges
  • 350g gekookt kreeftenvlees
  • 2 jonge uien, fijngehakt
  • Gehakte platte peterselie
  • Citroen
  • Zout en versgemalen peper
  1. Verwijder het onderste stukje van de asperges. Snijd de rest van de asperges in schuine stukken van 2 à 3 centimeter.
  2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook (1 liter water en 7 gram zout voor 100 gram pasta). Dompel de pasta in het water en kook “al dente”.
  3. Fruit de sjalotten zachtjes in een grote koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg van zodra ze glazig lijken, de stukjes asperges toe en laat die al roerend in ongeveer tien minuten gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg het kreeftenvlees toe om het op te warmen, dan de uitgelekte pasta met een beetje kookvocht om het geheel te binden.
  5. Serveer op verwarmde borden met gehakte lente-uitjes en peterselie en eventueel een scheutje citroensap.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges