Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges

Veloute van groene asperges en kervelchantilly

INGREDIËNTEN

750 gr groene asperges
2 aardappelen
2 gesnipperde sjalotten
Olie, 150 cl room
Voor de chantilly: 200 ml room, kervel

VOORBEREIDING

Gaar de sjalotten in wat olie maar laat het niet bruin worden. Voeg daarna de stukjes asperges, kruid en laat 2 min stoven, voeg er de stukjes aardappelen bij en 1,5 l water. Laat 20 mn garen.

Mix en voeg de room, zout en peper toe.

Chantilly: plaats de kervel in kokend water gedurende 2 min. Laat uitlekken. Mix het met 3 eetlepels room om een coulis te krijgen.

Klop de restende room op tot chantilly en voeg langzaam de coulis erbij. Laat het rusten in de koelkast.

Deze veloute moet heel warm geserveerd worden.

Bio Haspengouwse groene asperges

Bio Haspengouwse groene asperges